maanantai 7. elokuuta 2017

Miten pukeutua sadekelin pk-lenkille?

Kävin eilen lenkillä. Lähtiessä tihkusade, kohta kaatosade. Aika äkkiä huomasin että mikään osa vaatetuksesta ei pidä vettä. Tai no, onhan tuossa takareidessä kaistale kuivaa... Suunnitelma oli 1 h 15 min ja sen myös menin. Kylmä ei ollut, loppumatkasta tosin sormet alkoivat olla jäykät ja ne myös tuntuivat viileiltä. Olin liikkeellä hihattomassa t-paidassa. Kotona lämmin suihku, sitten päälle ohut neule ja jalkaan microfleece-housut. Sukkia ei, ne laitan jalkaan aikaisintaan lokakuussa... Mietin jo eilen, että voiko sateella juostessa kylmettyä / vilustua. Mietin tätä myös facebookin juoksuryhmässä, sain kommentteja että ei niin lyhyellä matkalla ehdi, ja myös että pitää mennä sen verran lujaa ettei tule kylmä. 

Tänään on ollut vähän viluinen olo, toki taas sataa ja on ehkä 15 astetta lämmintä. Mutta vähän myös kurkkua aristaa. Täytyy toivoa ettei mitään tautia tule. 

Miten te pukeudutte sateeseen? Onko t-paita sittenkin liian vähän, etenkin jos on jotain muuta kuin tihkusadetta? Takki on liikaa, ohutkin. Pitäisikö laittaa ohut kerrastopaita? 

Toinen kysymys, vaihteeksi ruoka-aiheinen: Mitä tehdä lehtikaalista? Sain työkaverilta lehtikaalia ison pussillisen, siis tuollaisen roskapussillisen :D Onneksi kirjastossa oli myös keittokirja, saan vähän ideoita. Salaattia ja vihersmoothieta, mutta mitä muuta? Tuossa on raaka-ainetta aika moneen keitokseen :)


6 kommenttia:

  1. Olin lenkillä viime sunnuntaina rankkasateessa ja hyvin tarkeni t-paidassa ja capritrikoissa. Tosin paita oli inhottava, kun se oli hiukan reilua kokoa ja märkänä liimautui ihoon. Joskus olen vähän vilpoisammalla laittanut sateeseen pitkähihaisen urheilupaidan, mutta en oikein osaa sanoa, onko märkä paita lämpimämäpi hihoilla vai ilman. :D

    Ja lehtikaalista olen tehnyt sipsejä! Ovat hyviä, mutta aika paljon olen laittanut suolaa ja rasvaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tuon kirjan ohjeessa oli että lehtikaali uitetaan ruokaöljyssä ja sitten uuniin :D On epäilemättä hyvää. Jää tosta sipseihinkin vaikka ensi alkuun menenkin sillä meiningillä että jokainen ruokalaji saa ripauksen lehtikaalia :)

      Tänään tein sen virheen että laitoin ohuen kerrastopaidan, ei sitten ollutkaan niin märkää ja kylmää. Vartti lenkin (ja suihkun!) jälkeen naama valuu vettä :D

      Poista
  2. Sunnuntain pitkis alkoi sateisissa merkeissä. Mulla oli päällä t-paita, kevyt takki, tosi ohut pipo, juoksuhame ja polvisukat. Täydellinen vaatetus yli kahden tunnin lenkille, sillä sateen lakattua takki piti mut sopivan lämpimänä.

    Pipon laitoin kahdesta syystä: saan tukan sen alle piiloon (inhoan tukasta naamalle valuvaa vettä juostessa) ja se oli ainoa väripisara vaatetuksessani. Lenkkareiden ja pipon välissä oli muuten silkkaa mustaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä mun takkivalikoima on liian kapea, siitä puuttuu tosi ohut takki. Yksi on kahiseva ja sateenpitävä mutta se ei hengitä. Muut melkein on vuorillisia juoksu- ja hiihtotakkeja. Haa, joudunko menemään ostoksille... Tai no, sykemittari pimeni toisena aamuna kaatosadelenkin jälkeen, eli se on ehkä se ensimmäinen prioriteetti hankintalistalla.

      Poista
  3. Mut sade yllätti shortseissa, t-paidassa ja pitkähihaisessa kevyessä juoksutakissa. Oli oikein hyvä varuste liikkeellä 6 km (19 astetta), mutta vartin tauon jälkeen oli pakko hypätä bussiin :)

    Lehtikaalista tulee superhyvää paistettuna rapeaksi seesamöljyssä, pannulla, johon on hierottu öljyämisen jälkeen valkosipulikynnen puolikasta, lopuksi pinnalle suolaa ja sokeria. Tai sipseinä samoilla raaka-aineilla, mutta silloin niistä tulee helposti lötjäkkeitä tai sitten palavat helposti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nam, kuulostaa hyvältä. Saa nähdä saanko niistä rapeita, enkä joko uita liikaa öljyssä tai käräytä :D Lienee viisaampaa paistaa pannulla, helpompi seurata millaisiksi muuttuvat kuin jos olisivat uunissa.

      Jospa ne sateet nyt vähenisivät vähäksi aikaa, ennen syyssateita... Ihan riittävästi tulee kuukausia jolloin "saa" mennä takki päällä.

      Poista