perjantai 14. heinäkuuta 2017

Peruskuntoilua eri alustoilla

Sunnuntaina juoksin ensimmäisen yli kaksituntisen pitkiksen reiluun kuukauteen. Matkaa ei tosin tullut kuin 13,5 kilsaa mutta aikaa meni 2 h 7 min. Ensin oli puolisentoista kilometriä asfalttia ja hiekkakävelytietä kotoa Kaupin urheilupuistoon. Siellä noin 4 km kuntorataa Niihamaan, josta siirtyminen polulle. Kolmen minuutin jälkeen Niihaman luontopolku päättyi tiehen enkä nähnyt mitään opastetta mihin suuntaan pitäisi mennä. Muutama metri tietä ja sitten siirryin polulle jonka alussa oli luonnonsuojelualueen merkki. Yhtään en tiedä missä olin. Polkuja meni sinne tänne, suurin osa leveitä ja hyväkuntoisia. Missään ei kuitenkaan ollut mitään, ei maalia puunrungossa, ei nauhaa, ei värillisiä keppejä. Mietin, että täytyy varmaan googlettaa että pitäisikö siellä olla merkattuja polureittejä. Puoli tuntia polkuilin, sitten tulin tielle jossa huomasin että Niihaman luontopolun lähtöpiste on edessä olevan lammen toisella puolella. Siitä taas nelisen kilsaa kuntorataa ja puolitoista asfalttia kotiin.

Polkumeno oli hauskaa mutta raskasta. Isolta osin meni kävelyksi että sain sykkeen pysymään aisoissa. Haastavaa oli sikäli, että virallisella Niihaman polulla oli sekä kiviä että juuria, muualla oli runsaasti juuria. Ei oikein ollut sellaista polkua, missä olisi päässyt astumaan maahan. Mutta tämä oli vasta ensikäynti, menen uudelleen :) Keskisyke 149, vauhti 9.23.

Tälle viikolle on tähän mennessä tullut kolme lyhyttä juoksulenkkiä sekä yksi salitreeni. Lenkkien pituus tai siis lyhyys johtuu käytännön syistä; jokaisen olen juossut Orivedellä iltavuoron jälkeen odottaessani bussia Tampereelle. Tiistaina pääsin lähtemään vähän myöhemmin, ehdin juosta 29 minuuttia / 3,43 km / syke 147 / vauhti 8.27. Eilisen lenkki oli 33 minuuttia / 3,89 km / syke 146 / vauhti 8.27. Tänään oli puoli tuntia enemmän odotusaikaa, lenkki 57 min / 6,79 km / syke 149 / vauhti 8.27. Sinänsä hauskaa, että keskivauhti oli aina sama vaikka lenkkireitti oli sama vain osittain. Tänään oli vähän enemmän tasaista ja vähemmän alamäkeä. Vaikka keskisyke oli viikon korkein, silti tänään tuntui että se pysyi melko helposti kurissa.

Vauhti on hidas, mutta nyt saan sitä että syke on alle 150. Tätä vielä pari viikkoa, sitten taas intervallit mukaan kuvioon.

Viikolla vasen pakaralihakseni oireili. Se oli kipeä, niinkin paljon että tuntui aina kun oli pienessäkin liikkeessä. Yhden illan hieroin sitä tennispallolla ja pidin kylmäpakkausta, seuraavana päivänä vein tennispallon töihin ja istuin sen päällä muutamaan otteeseen. Tai ei se ihan silkkaa istumista ollut, kipein piste on keskikohdasta sivussa niin jouduin vähän asettelemaan itseäni työtuoliin :) Mutta mikä tärkeintä, palloilusta oli hyötyä ja tänään kipukohta tuntuu vain kun sitä painaa, liikkuessa ei tunnu.

Huomenna lähden vanhempieni mökille yökylään. Pakkaan varuiksi lenkkivermeet mukaan, voi olla että äidin kanssa käydään kävelyllä. Pidempi juoksulenkki jäänee joko sunnuntaille tai kokonaan pois. Sinänsä ei haittaa, koska kahtena edellisenä viikonloppuna on tullut tehtyä nuo vähän yli ja vähän alle kaksituntiset Kaupin mäissä ja poluilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti